Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα




Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Γρεβενά και Φλώρινα.Συγκεκριμένα δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά έφτασε στον οικισμό Ριβιέρα προκαλώντας -σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία- ζημιές σε 2-3 σπίτια, ενώ κάτοικοι του οικισμού εγκατέλειψαν τις οικίες τους.
Νωρίτερα εκδηλώθηκε ακόμα μία δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λυκόχια Αρκαδίας κοντά στη Μεγαλόπολη. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και άλλα δύο αεροπλάνα τύπου πετζετέλ.

Αλλά και στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής ξέσπασε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση. Στην περιοχή βρίσκονται 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη στην Καρύνια Λακωνίας σε χορτολιβαδική περιοχή όπου επιχειρούν συνολικά 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα αεροσκάφος.

Από το μεσημέρι 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στη Μεταμόρφωση Πύλου, στη Μεσσηνία.

Τέλος τρία ακόμα μέτωπα είναι σε εξέλιξη από την Κυριακή σε Γρεβενά και Φλώρινα. Συγκεκριμένα, στα Γρεβενά, υπάρχουν δύο μέτωπα στο Δασύλλιο και το Φελί , χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στον Σκοπό Φλώρινας, η πυρκαγιά προέρχεται από την ΠΓΔΜ και καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου